Novi zakonski uslovi za strance u Republici Srbiji

Položaj stranaca u zakonodavstvu Republike Srbije značajno je izmenjen usvajanjem izmena i dopuna Zakona o strancima i Zakona o zapošljavanju stranaca. Novi propisi u ovoj oblasti usvojeni su od strane Narodne skupštine Republike Srbije krajem prošlog meseca. Poslednje izmene su donele povoljnija pravila za strane državljane na polju boravka i po pitanju njihovog rada na teritoriji Republike Srbije.

Novi uslovi koji se odnose na položaj stranih državljana na teritoriji Republike Srbije stupili su na snagu 4. avgusta 2023. godine, odnosno 8 dana od dana kada su objavljeni u Službenom glasniku Republike Srbije, dok se najznačajnije novine u regulisanju položaja stranih državljana primenjuju od 1. februara 2024. godine.

Najvažnije što treba da znate o novim pravilima za strane državljane možete pronaći u našem pregledu Povoljniji zakonski uslovi za strance u Republici Srbiji u perspektivi, kojim je prethodno najavljeno usvajanje ovog seta izmena propisa koji regulišu položaj stranih državljana u Republici Srbiji.

PODELI PUTEM: